banner
blog-img
2022-06-26

  • Börek yaparken içine pırasa, ıspanak gibi sebzeler koyacaksanız, malzemelerinizi önceden hafifçe unlamanızda fayda var. Böylece böreğiniz çok sulu olmaz.

  • Fırında tavuk pişirirken kafasını öne, ayaklarını arkaya getirin. Çünkü ayaklar daha zor pişer ve fırının arka tarafı daha sıcaktır.

  • Yumurta haşlarken suya bir tutam karbonat eklerseniz, yumurtalarınızı kolayca soyabilirsiniz.

  • Omlet yemeyi çok seviyor ama tavanızı yıkamaya üşeniyorsanız, tüm malzemeleri bir kilitli poşete koyup kaynar suya batırırsanız, bulaşık çıkarmadan omlet yiyebilirsiniz.

  • Soğanı doğramadan önce buzlukta ya da buzlu suda bekletirseniz, gözlerinizi daha az yakacaktır.

  • Çok acı biberleri doğramadan önce ellerinizi biraz zeytinyağıyla ovarsanız, acının parmaklarınızda kalmasını önlemiş olursunuz.

  • Daha yumuşak ve lezzetli makarnalar için, pişirirken su yerine süt kullanabilirsiniz.

  • Özellikle taneli baharatların aromasının iyice çıkması için önce tavada ısıtın sonra yemeğinize ekleyin.

  • Kek hamuruna birkaç damla limon suyu eklerseniz, sitrik asit sayesinde kabartma tozu harekete geçer ve kekiniz daha iyi kabarır.

Document